transparante-kerk-a

Wat is De Transparante Kerk?

De Transparante Kerk is een religie-loze kerk zonder enig dogma. De Transparante Kerk biedt ruimte voor radicale ruimdenkendheid.

De Transparante Kerk is een opblaaskerk. Daardoor kunnen we ermee reizen.

begrijpelijke filosofie
De Transparante Kerk is de plek waar we verder kijken dan onze neus lang is. Wij doen aan filosofie van de koude grond. Het is door iedereen te volgen in alle luchtigheid.

praktische filosofie
Filosofie met handvatten voor de dagelijkse praktijk. We onderzoeken waar we ons nu eigenlijk bevinden en hoe we daarmee om kunnen gaan.

oordeelloze ruimte
Als mensen het niet met elkaar eens zijn hebben ze nog niet echt naar elkaar geluisterd. Als we oordelen, visies en standpunten overstijgen kunnen we oplossingen vinden waar iedereen beter van wordt.

christelijk?
Mensen hebben soms echt een afkeer van de kerk. Maar dan zien zij niet onze kerk staan. Dan kijken ze echt naar hun eigen herinneringen.

De Transparante Kerk is zonder religie. Maar De Transparante Kerk staat zeker open voor christelijke invloeden. We zijn er niet zo van om het kind met het badwater weg te gooien.

waarom een kerk?
De kerken die overal staan zijn door onze voorouders gebouwd. Ze zijn dus ons erfgoed. In plaats van deze kerken weg te werken kunnen we beter een vorm vinden die meer bij deze tijd past.

Is het nog van deze tijd dat kerken strikt christelijk zijn? Kunnen wij in een opener omgeving een antwoord vinden op onze levensvragen? Kunnen wij nog steeds inspiratie vinden in de kerk? Volgens ons wel.

2 gedachten over “Wat is De Transparante Kerk?”

1. Wauw, wat heerlijk dat ik via de Scheur je Los kalender van Marijke Lingsma op jullie website terecht kom; precies wat ik zoek. Echt een kadootje! Dank je wel Marijke Lingsma en dankjewel initiatiefnemers. Ik ga me nu eens uitgebreid verdiepen in wat mijn mogelijkheden zijn in mijn woonplaats. Wens jullie een hele mooie Pasen en alle goeds.