transparante-kerk-b

ONT-moeting in openheid

In De Transparante Kerk kunnen mensen elkaar echt ONT-moeten. De Transparante Kerk is een oordeelloze ruimte. En als er geen oordelen zijn wordt er pas echt geluisterd.

Voor sommige mensen is oordeelloze communicatie geheel nieuw. Ik open voor hen graag de wereld die open gaat als mensen zichzelf even overstijgen.

In deze wereld kan alles worden gezegd omdat we praten vanuit onze eigen beleving. En daar valt helemaal niks op af te dingen.  Want onze beleving is onze individuele waarheid.

In De Transparante Kerk wordt veel aandacht besteed aan communicatie over communicatie. Als we op de juiste manier met elkaar communiceren zijn we het gewoon met elkaar eens.

4 gedachten over “ONT-moeting in openheid”

1. schijnIk denk dat heel veel mensen zo graag ZIEN dat de RK kerk zijn exeuscs aanbiedt. Dit is in ogen van heel veel mensen namelijk het enige wat je kunt doen en uiterst normaal.Ik denk dat dit voor de RK kerk zelf echter heel anders ligt. Waarom reageren ze immers niet meteen? Omdat ze niet oprecht spijt hebben denk ik zo

1. Ik denk dat het heel mooi zou zijn als we als christenen onze excuses in algemeen zouden brengen. Afstappen van we doen het zo goed, maar dat we erkennen dat er zoveel fout gaat.
        Ook voor gelovigen zelf.

1. Dank voor je reactie Arjen. Bestaat er een “we” als christenen? Wie zou je nu kunnen aanwijzen? Niemand toch? In plaats van te denken in termen van goed en fout is het wellicht een idee om zelf datgene te ondernemen waar je zelf het beste bij voelt? Wij kunnen allemaal inspireren en motiveren door ons talent de ruimte te geven.