waaidorp3

Transparante Kerk op Waaidorp

Dit weekend stond De Transparante Kerk op Annieversary, het herdenk-feest van Annie M.G. Schmidt. Zij zou dit weekend 100 jaar geworden zijn.

uitdaging
Mijn uitdaging bestond er dit weekend uit om op een vrolijke manier tot filosofie te komen in een familie-voorstelling. Een heel experiment als je ook nog eens bedenkt dat ik niks voorbereid. In De Transparante Kerk gaat het met name om openheid en interactie. Het gaat om ontmoeting. Dat kun je niet voorbereiden.

mooie balans
In de voorstellingen lukte het goed om vragen op te roepen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Daarnaast werd er flink gelachen. Het werd een mooie mix van theater en diepgang. De complimenten waren ook niet van de lucht.

filosoferen met kinderen
Tijdens het weekend heb ik ook mooie persoonlijke ontmoetingen beleefd. Ik ontmoette een andere theatermaker die ook bezig is met filosoferen met kinderen. Hij zei me dat er veel vraag naar is. Het lijkt me geweldig om de Transparante Kerk op te blazen op schoolpleinen en te sparren met kinderen. Wij gaan hier samen nog verder over brainstormen.

samenwerking met De Duif
Speciaal voor De Transparante Kerk kwam een voorgangster van geloofsgemeenschap De Duif naar Annieversary.  Zij heeft ontzettend genoten van het spektakel. En haar lijkt het ook prachtig om samen te werken. Ik ben benieuwd wat we gaan doen!

Het was een mooi weekend. Er waren mooie momenten. En ik leerde veel nieuwe mensen kennen.