openheid

Openheid of Tunnelblik op NS Try-Out

De eerste transparante kerk waar ik een dienst in had was een wachtruimte op het perron. Ik werd me er pas van bewust dat dit een transparante kerk was toen ik klaar was met mijn “dienst”.

Gelijk heb ik Gijs Jolink gebeld om hem te vragen of hij een transparante kerk neer wilde zetten op zijn festival. Hij zag dat zitten. Hij kwam op het idee om een kerk te bouwen van plastic flessen.

Later sprak ik met Hans-Peter van Abel Vormgeving. Hij kwam op de proppen om een opblaasbare kerk te laten maken in India.

De weken erna werd ik steeds enthousiaster over dit idee. Hierdoor kon ik niet meer teug. Het werd iets wat gewoon gebeuren moest.