pauluskerk3

Mensen op straat! Samenwerking met Pauluskerk

Op woensdag 31 augustus j.l. werd de nachtopvang aan de Smirnoffweg in Rotterdam gesloten. Hierdoor vallen 30 tot 40 mensen tussen wal en schip. Het gaat om mensen zonder verblijfsvergunning die meewerken aan uitzetting. Zij komen op straat.

De Pauluskerk en De Transparante Kerk werken vandaag samen. We hebben in het centrum van Rotterdam zelf opvang opgezet. Vannacht hebben 17 mensen in De Transparante Kerk geslapen.

In de politiek worden kracht-termen gebruikt. Deze mensen zijn “illegaal”. Ze horen thuis in detentie. Dat soort onzin ga je zeggen vanuit een standpunt. Het zijn verwijderende opmerkingen.

Het grappige is dat de oplossing van De Pauluskerk goedkoper en gezelliger is. Bovendien is het net zo functioneel. Wist je dat detentie 400 euro kost per persoon per dag? Opvang kost 200 euro per persoon per dag. De Pauluskerk doet het nog goedkoper.

Als deze mensen tot hun uitzetting op straat moeten blijven krijg je veel meer problemen. Het is voor hen helemaal niet fijn. Bovendien kun je rekenen op overlast.