schatkist

erfenis van moeder

In de tijd dat ik op het idee kwam om een Transparante Kerk te laten maken kwam mijn moeder te overlijden.

Mijn moeder was manisch-depressief. Ze had een hel van een leven vol onbegrip alle kanten op. Ik was blij voor haar dat ze nu eindelijk rust kreeg.

Haar ziekte heeft ervoor gezorgd dat ook ik een flinke klap van de molen heb gekregen. Ik ben door inktzwart gegaan in mijn leven. En dat zorgt vanzelf voor een zekere rijpheid. Ik denk ruim. Mede dankzij mijn moeder.

De kerk kon ik bekostigen met haar erfenis. Er is echt sprake geweest van een transformatie. Een leven vol onbegrip mondde uit in een grote uitnodiging tot begrip in de vorm van een transparante kerk.

Lang leve mijn overleden moeder!