eigenwijze kerk

De Transparante Kerk is een eigenwijze kerk. Het is de kerk zoals wij hem graag zien. We doen niet aan geloof en religie. Wij doen aan inspiratie. Als je positief naar de wereld kijkt word je daar gelukkiger van. Dan kan je het leven beter aan.

positief
In De Transparante Kerk kijken we positief naar de dingen die we leuk vinden. Maar we kijken ook positief naar de dingen die we niet leuk vinden. We schatten het op waarde. Want alles heeft zijn eigen kwaliteit.

afrekenen met belemmeringen
Veel mensen lopen rond met overtuigingen die in de weg zitten. Ze zijn zo met de paplepel ingegoten dat ze worden gezien als waarheid. Deze overtuigingen nemen we onder de loep. Daardoor kunnen we zien dat er niks van klopt. Op dat moment ontstaat er ruimte. Ruimte voor spontaniteit, creativiteit en geluk.

een kerk is een puik plan
Met De Transparante Kerk schoppen we niet naar andere kerken. We schoppen naar geen enkel geloof. We vinden een kerk juist een heel goed idee. Het is goed om een plek te hebben waar je kunt beschouwen. Voor ons is een kerk een plek waar je “uit kunt zoomen” zodat dagelijkse beslommeringen van een afstand bekeken kunnen worden.

symboliek
Een kerk is daarvoor een prima symbool. De toren wijst naar boven om ons te laten zien dat het grotere geheel ons overstijgt. De kerk doet ons klein voelen om ons te laten ervaren dat we slechts een onderdeel zijn van een groter organisme.

pop-up
Onze kerk reist door het land.  Daarom is hij opblaasbaar. Binnen een uur hebben wij hem opgebouwd voor verschillende kerkdiensten.

• theatrale diensten voor op festivals
  • interactieve diensten bij bedrijven waarbij we visies onder de loep nemen
  • ondersteuning van iniatieven die gericht zijn op ruimer denken

We staan volledig open jouw iniatieven. We gaan graag samenwerking aan. Zolang onze activiteiten ten dienste staan van het verruimen van de geest is voor ons de lucht de limiet.