lucht2

Openheid in team

opgelopen spanning
Vandaag ben ik met een team bezig geweest. Het was een klein team. En het barstte er van de opgelopen spanning. Er werd weinig uitgesproken naar elkaar en als er wat uitgesproken werd was dat vooral buiten de ander om. Tja… als dat lang doorgaat knalt zoiets vanzelf uit elkaar. Zonde.

iedereen is ok
Mijn uitgangspunt bij zo’n gesprek is dat iedereen precies goed is zoals hij of zij nu is.  Als je zwakke kanten omdraait zijn ze sterk. Als je sterke kanten omdraait zijn ze zwak. Het is maar hoe je er tegen aan kijkt.

praten vanuit beleving
Naar elkaar wijzen werkt verwijderend. Maar praten vanuit je beleving is heel krachtig. Niemand kan je beleving ontkennen.  Ondertussen stel je anderen wel in staat om je te begrijpen. Omdat niemand je aanvalt is de confrontatie sterker. Er ontstaat geen strijd. Er ontstaat een veilige sfeer.

ontwarren
Wat woorden betreft ben ik dan een pietlut. Als iemand zegt dat hij of zij is gekwetst door een ander verbeter ik dat gelijk. Je kan niet iemand kwetsen met woorden. Maar de pijn die gevoeld is blijft reëel. Door deze verbeteringen haal ik knopen uit elkaar.

elkaar helpen
Als een lid van een team moeite heeft met een bepaalde taak vraag ik hoe de anderen kunnen helpen. Dat nodigt iedereen uit om mee te denken. Het geeft niet als je ergens moeite mee hebt. Het is mooi om hulp te aanvaarden.

duidelijkheid
Er was onduidelijkheid in de taakverdeling en communicatie. We hebben duidelijke grenzen vastgesteld. Ook hebben we overleg ingepland zodat er meer duidelijkheid komt in de gang van zaken.

evaluatie
Volgens mij is het onweer eruit. Het meeste hartezeer is op tafel gelegd. Volgens mij zijn er krachtige besluiten genomen waardoor duidelijkheid is geschapen.  We zijn er vier uur mee bezig geweest. Over een maand gaan we de voortgang evalueren. Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *